Campanii YouTube Ads: pentru ce tip de business funcționează

Ai o afacere?

Dacă da, atunci e de la sine înțeles că trebuie să-i creezi și o prezență online puternică. Indiferent de specificul ei, dat fiind că fenomenul digitalizării a luat amploare în ultimul timp, ai nevoie de brand awareness în lumea online. Și nu numai.

Astfel, cum reușești să convertești dacă afacerea ta e necunoscută? Sau nu poți ajunge la audiența care te interesează? Ei bine, pe lângă acest lucru, gândește-te și la statistici.

Conform studiului Global Media Intelligence Report 2020, condus de GlobalWebIndex, la începutul anului 2020, românii petreceau peste 7 ore pe zi pe dispozitive electronice. Asta ce înseamnă? În afară de ce am amintit mai sus, mai înseamnă ceva. Că toți utilizatorii au ceva de rezolvat la un moment dat. Indiferent că vorbim de nelămuriri cu privire la un anumit produs ori doresc să se informeze, apelează la internet. Aici, tu trebuie să intri în scenă.

Dacă ajungi la audiența potrivită, la momentul potrivit, vei avea conversii bune și nu numai. Vei beneficia și de brand awareness.

În afară de campanii Facebook Ads și campanii Instagram Ads, mai poți implementa și un alt tip de campanii.

Ai auzit de YouTube Ads?

promovare google si youtube

Ei bine, cu ajutorul unei campanii Google Ads implementată ca la carte, sigur vei avea rezultatele pe care le aștepți. Hai să vorbim mai multe despre YouTube Ads și pentru ce tip de business funcționează cel mai bine.

Ce știi până acum despre Youtube

YouTube a fost înființat în 2005 și achiziționat, un an mai târziu, de fondatorii Google. Iar, în ceea ce privește statisticile, nu stă deloc rău. Conform Hootsuite, YouTube are mai mult de 2 miliarde de conturi logate lunar. Poate nu pare mult, în comparație cu Facebook.

Însă trebuie să ții cont de faptul că mulți utilizatori accesează site-ul și fără un cont creat. Așa că, dacă ne luăm după numărul vizitelor, YouTube este al doilea cel mai accesat site la nivel global.

În concluzie, orice utilizator care navighează pe internet ajunge, la un moment dat, și pe YouTube.

Ce deducem de aici? Mulți din potențialii tăi clienți se află fix în acest loc. Deci, dacă aveai nevoie de un semn pentru ca strategia ta de marketing să aibă și conținut video, acesta este. Pentru că YouTube Ads asta înseamnă: reclame video.

Promovare prin YouTube Ads

Pentru a-ți promova eficient afacerea, nu trebuie să te oprești numai la un tip de campanii, asta e clar. Dar dacă ai în minte obiective ca:

 • brand awareness;
 • trafic;
 • lead-uri rapide;
 • conversii;

atunci ai nevoie de o campanie de YouTube Ads. O campanie de acest tip se face cu ajutorul a două conturi active, Google Ads și YouTube.

de ce sa folosesti anunturi video

În plus, există mai multe formate și tipuri de anunț din care poți alege:

 • Discovery TrueView – acesta apare lângă videoclipuri similare sau pe pagina principală a YouTube;
 • TrueView in Stream – anunț care durează 30 de secunde, dar poate fi închis de user după 5 secunde;
 • anunț fulger – cu o durată de maxim 6 secunde, acest tip de anunț apare înaintea unui videoclip, în timpul derulării acestuia și după terminarea lui.

Nu este foarte complicat. Însă, dacă e pentru prima oară, îți recomandăm să ceri ajutorul unor specialiști în domeniu. Aceștia au experiență în setarea obiectivelor, administrarea bugetului precum și tot ce ține de crearea unei astfel de campanii.

Pentru ce tip de business funcționează o campanie de YouTube Ads

Înainte să începi să derulezi o campanie de YouTube Ads sau orice alt fel de campanie de promovare pentru afacerea ta, trebuie să mai ai în vedere un lucru. Fiecare tip de business trebuie promovat cu ajutorul tipului potrivit de campanie. Și pe platforma corespunzătoare.

E un pic dificil să promovezi instrumente de prelucrare a lemnului, de exemplu, pe Instagram. Sau pe TikTok, unde media de vârstă e destul de mică. De aceea, trebuie să știi foarte bine ce oferi și unde se află publicul tău țintă. Ca să nu mai vorbim de crearea unui buyer persona.

Așa că, dacă specificul afacerii tale îți permite, poți investi într-o campanie de YouTube Ads.

Însă fii atent la aspecte precum:

 • segmentul de public potrivit;
 • locația;
 • cât de des sunt afișate reclamele tale.

Dacă selectezi greșit grupul țintă, nu vei avea conversii, iar reclama ta va rula în gol, deoarece nu va crea nici brand awareness.

YouTube Ads: ce e de reținut

 • Digitalizarea accelerată din ultimul an își spune cuvântul când vine vorba de afaceri și de prezența acestora în mediul online.
 • Și cum YouTube e unul dintre cele mai accesate site-uri la nivel global, e important să știi că îți poți promova business-ul și pe această platformă, cu ajutorul YouTube Ads.
 • E foarte important să ai în vedere specificul business-ului tău și care metode de promovare se potrivesc cel mai bine.
 • O reclamă video va avea tot timpul un impact mult mai mare, spre deosebire de una cu text sau imagine.

Sperăm să fii înțeles mai bine cum stă treaba cu YouTube Ads și când poți implementa acest tip de campanie.

Dacă ai nevoie de mai multe explicații sau sfaturi despre ce fel de campanie de promovare să folosești pentru afacerea ta, specialiștii The Pharmacy sunt doar la un click distanță.